inne genom mobilen

Jag kan då inte släppa dessa familjer jag har att välja bland. Tycker de as sjukt svårt och vet inte vad jag ska ta mig till.. Vill helst bara att de ska vara klart,att ja har bestämmt familj. Dock är de inte så Men ja hoppas jag väljer rätt i slut ändan. Men samtidigt måste jag försöka kunna bestämma mig denna vecka för att vara snäll mot dem andra. Ibland önskar jag bara att de kunde vara lite lättare att kunna bestämma svåra beslut. Nehe,nu är det dax för lektion. Inte många dagar kvar innan slut tentan är här.. nästa vecka på tisdag och onsdag är det dem viktigaste dagarna just nu. Hoppas ja fixar den! Over and Out! // Angelica

Natt besök..

Inatt får jag besök av min älskade lilla syster. Jätte mysigt att få någon att mysa med men ändå en konstig känsla för de var ett tag sen jag hade sällskap.

Så nu ligger hon här bredvid mig i sängen och kollar på lillebror och knatten. En riktigt bra film måste jag säga, för att vara en barn film.
Och i morgon blir de skolan för oss båda :)

Så god natt och sov gott mina läsare!



Over and Out!

//Angelcia

Hundvakt

men ändå en toppen helg!
I fredags blev de att umgås med min syster och sen blev de att prata med en familj till.
Senare på kvällen blev de att köra lite folk upp till vimmerby till öltältet. Det var riktigt skoj men vädret kunde ha varit bättre.
Lördagen bestod av att passa hundarna hemma hos mamma och sen blev de att åka till oskarshamn för att gå på marknad och kolla på bal. Dem var riktigt fina i sina bal klänningar, kände bara ett par men de gjorde inte mig något.
Sen blev de även att kolla på swingfly och loreen, som var med i melodifestivalen iår. Dem var väl helt okey faktiskt men swingfly var då inget att se live.!
När vi väl kom hem sen blev de att gå ut med hundarna och lägga sig på soffan hemma hos mamma, vilket var jätte skönt.. Somnade där en stund till anna och hennes kompis kom och snackade lite och blev kvar och glodde film, trött som jag var så somnade jag ännu en gång. Till slut så blev de att gå hem til mig och hundarna följde med.

Idag när jag vaknade upp så vaknade jag av en chock. trodde inte jag skulle jobba idag men sen när klockan ringde så sa jag till mig själv"men vad fasen jag ska jobba idag" hade absolut ingen lust. Fast när jag väl var på jobbet så gick det hur bra som helst för jag visste att jag bara skulle jobba 5 timmar, så jag jobbade mellan 8-13.
Så nu ligger jag här i soffan och är helt slut fast jag bara har jobbat några timmar. Tror det får bli en liten sov stund strax så jag orkar städa och diska och kanske baka till något. Oj det lät som att jag skulle göra jätte mycket, men så är de inte!

Over and Out!

// Angelica

Svåra val, tur jag får tänka några dagar till!

Har de ganska jobbigt angående familjerna, jag vill kunna bestämma mig, men det är verkligen inte lätt..

Pratade med en familj igår och den var super bra den med, uscha för att dem är så bra!
Så nu sitter jag och funderar så huvudet nästan jobbar för mycket, för jag har liksom två familjer som lockar mig lite mera. Båda dem två familjerna jag gillar har mindre barn, och det är nog det jag vill jobba med mer än äldre. Och sen är de även så att ena familjen bor mera på landet och den andra bor mer i en stor stad, så det är riktigt jobbigt att bestämma sig.

Alla säger till mig att jag ska gå på mag känslan men vad faaan, min mage vill ha dem båda, kan jag inte få de?  nej självklart kan jag inte de! men som sagt jag måste fundera riktigt mycket för att kunna bestämma mig vem som jag mest skulle kunna bo och leva med under mitt år. Dock inte det lättaste beslutet i mitt liv på grund av att det är en sådan stor förändring.
Tänk er själva och flytta hem till någon du inte känner och som du bara har pratat med? hur skumt skulle inte de vara och  sen måste man bestämma sig innan.. Åh jag tycker det är jätte svårt, får hoppas jag väljer rätt i slut ändan.

Hur skulle ni göra om ni stod i min sitts?

Känner mig så glad!

Sådär då var samtalet över och jag är verkligen glad för att jag pratade med henne!
Samtalet kunde nog inte ha varit bättre, längtar till nästa gång jag pratar med henne.

Det bästa var att jag inte alls var lika nervös som jag var första gången jag skulle prata engelska med den förra familjen. Denna gång kändes de bara så naturligt och de konstigaste var nog att jag hängde med och hon pratade inte alls för forut, alldeles lagom!

Nej nu måste jag nog sova om jag ska orka upp i morgon!

Hej svejs

//  Angelica

Snart samtal!

Nu börjar jag känna mig nervös! ska prata med familjen som bor i Buckinghamshire om cirka 30 min!
Vi ska visserligen bara prata lite snabbt men ändå, känns konstigt att någon ska ringa mig som bara pratar engelska.

Hoppas bara detta samtal blir bra. Om inte så får jag väl kolla vidare på familjer, kan ju inte bara stanna på en till familj! måste kolla vad de finns för alternativ.

Sen så ska jag nog prata med en familj på fredag med men tyckte de är lite sent att prata vid 21.30 svensk tid en fredags kväll, men får se ska tänka på saken hade jag tänkt.


Aja nu ska jag sitta och vänta på att hon ringer :)

Ha det toppen!

Matchning nummer 4

En familj med två barn, två pojkar på 6 och 5.
Från
(Vet ej säker) berättar senare!

Denna familj verkar vara spralliga och goa.

Men mamman jobbar inom TV och pappa jobbar inom Design . Barnen går ganska långa dagar enligt mig, dem slutar nog inte förens vid halv fyra och börjar vid nio på morgonen.


Väntar på svar av dem, för att sedan kanske boka en tid för att prata lite med dem!


Så jag får helt enkelt se hur detta slutar!

Uppdaterar i morgon!

Matchning nummer 3



En familj med två barn, en pojke på 12 och en flicka på 9.
Från
Bromley eller rättare sagt dem ska flytta dit.

Kan då inte säga mycket om denna familj tanke på att jag inte har något brev av dem har bara lite korta svar och så vidare, vilket är tråkigt! Men något jag kan säga är att dem har en liten råtta och en fisk.
Om jag fattar de rätt så är dem muslimer fast ändå inte, dem följer de inte så väl.
Dem har heller inte svarat på mail som jag har skickat.

Men mamman jobbar som doktor och pappa jobbar också som doktor. Barnen går ganska långa dagar enligt mig, dem slutar nog inte förens vid halv fyra och börjar bid halv nio på morgonen.

Väntar på svar av dem, för att sedan kanske boka en tid för att prata lite med dem!


Så jag får helt enkelt se hur detta slutar!

Matchning nummer 2


En familj med tre barn, två pojke på 11 och 7 och en flicka på 9 och en hund på 7 månader och katt.
Från
Queen’s Park.

Bor inte alls långt ifrån London cirka 20 min med tåget.

Det jag kan säga om familjen är att dem är hur goa som helst. Mamman jobbar halv tid och ibland hemmifrån och pappa jobbar heltid fast på jobbet. Barnen går ganska långa dagar enligt mig, dem slutar nog inte förens vid halv fyra och börjar bid halv nio på morgonen.
Dem har just nu en au pair från Sverige, som jag får prata med om jag vill.

Pratade med mamman i huset igår, vi pratade säkert i nästan 30 min. Jag trodde aldrig att de skulle gå så bra som de gjorde men usch vad nervös jag var inför de samtalet!
Så efter vi hade pratat klar så sa jag att jag skulle tänka på de några dagar för de måste verkligen kännas rätt!

Så nu går jag bara och känner efter vad jag känner och tycker.

Får se hur det slutar.!

Första familjen!




En familj med två barn, en pojke på 5 och en flicka på 3.
Från  Buckinghamshire
i England

Bor inte alls långt ifrån London cirka 20 min med tåget.

Det jag kan säga om familjen är att dem är väldigt aktiva och jobbar väldigt länge men samtidigt verkar dem vara hel mysiga. Värkar även som att dem inte har haft någon au pair innan, så troligen har dem bara haft en nanny och de är väl ändå inte samma sak vad jag vet.
Vet dock inte vad dem jobbar med men de ska jag fråga när jag pratar med dem, skulle ha pratat med mamman igår och så skulle vi prata idag men jag är alldeles för trött så har bokat om den till i morgon istället.


Och deras två små barn är super söta :)
får se vad som händer nu, hoppas dem är så bra som jag tror och förväntar mig.



Glatt besked!

Jag fick ett väldigt glatt besked idag på sms och sen på mailen. När jag kom hem såg jag att jag har fått min första "familj" som vill prata med mig. Känner mig både nervös och inte, det jag nog mest går och grunnar över är min engelska.. Tänk om alla orden bara försvinner när jag väl ska prata med dem i telefonen, usch det får bara inte hända.
Men denna familj verkar i alla fall toppen och det dem beskrev, passar bra in på mig. Men det är ju inte bara jag som ska gilla dem och sen så spelar det ju stor roll när man väl pratar med dem.! som sagt är jag sjukt nervös men hoppas mer än gärna att de kommer gå toppen!

Så jag måste bara fundera ut hur jag ska skriva ett mail till denna familj och säga att jag skulle vilja prata med dem och boka en tid! Det jobbigaste är nog hur man ska formulera sig och så vidare, jag får väl hoppas att allt går bra.


Är detta gott?



Kan ju börja säga vad jag tycker om denna.. Kan säga att det var nog inte den godaste jag har ätit men inte heller den bästa. Så den var väl helt okey, men som sagt gillar nog hellre dem vanliga sorterna och synd jag inte testade den som dem hade i vintras.

Och så har vi denna


Kokkos/banan
Jag själv tycker denna är riktigt god. Första bitarna smakade väldigt underligt,för man inte är van vid dessa kombinationer. Men mums vad god denna är, detta är nog min nya favorit. Det ända är väl att man inte kan äta upp en hel sådan på en kväll för det blir alldeles för mycket.

Det var de jag hade att säga!

Over and Out!

// Angelica

Händelserik helg

Denna helg har jag verkligen haft fullt upp tror det var riktigt länge sen jag hade så här mycket att göra.
Fredag,var underbart skön för jag gjorde absolut ingenting.
Men hela lördagen och söndagen hade jag att göra. först började de med att jag skulle plantera skog med min innebandy klubb från 8-13 höll vi på och sen efter det blev det att åka hem och fixa sig iordning för att sedan gå och vara barnvakt åt två små busfrön som heter Elin och Erik, hade det verkligen toppen med dem. Vi lekte som aldrig förr och hade det allmänt bra, ångrar inte en minut att jag var med dem en sån fin lördag.

Söndagen vart det inte mycket till sovmorgon heller. Jag och min syster skulle åka upp till hultsfred vid 10.30 för att kolla på min bästa kille kompis lilla systers konfirmation. Vilket var jätte fint men dumt för lång tid för dem att sitta i ca 2 timmar i kyrkan, det var nästan som en annan blev trött av de. Men efter det blev det att åka ner till målilla igen och sen käka lite, dock blev det lite stressigt men det gjorde inte mig något alls. Syster och jag var tyvärr tvungna att gå vid halv två för att åka och jobba.
Jobbet gick även jätte bra men något som är jobbigt är att de är jätte dålig luft på jobbet så man blir jätte trött av att vara där, känns nästan som att man ska somna när som. Var även min syrras sista dag på detta jobb, är väldigt glad för hennes skulle att hon ska byta jobb.

Och vad har jag gjort idag? hmm jag tog mig en rejäl sovmorgon vilket var underbart! Så nu sitter jag här och kollar på tv men egentligen borde jag göra min skol uppgift som ska vara inne till helgen, men inte det lättaste när man inte riktigt vet hur man ska skriva vissa saker men hoppas de löser sig ändå.  Kunde i alla fall ha varit en bättre uppgift,men jag fixar det hoppas jag.  Annars idag blir de bara att ta de lugnt och sen gå hem till min bästa kille kompis och hans mamma och umgås lite, sen blir jag även av med min lilla kisse katt idag, kommer nog kännas ganska tomt utan henne sen.. Fast jag vet att hon kommer få det så bra i sitt nya hem de vet jag :)

Over and Out!

// Angelica

Öland med jobbet/praktiken

Denna vecka har jag för det mesta tillbringat min tid på öland med jobbet/praktiken. Har varit där och installerat nya kyldiskar till ica kvantum i färgestaden. Vilket har varit toppen, men dock väldigt segt med dessa tidiga mornarna som har varit. Det bästa var väl att jag kunde sova på vägen ner men på vägen hem sen så var jag alltid pigg och kände att jag inte kunde somna plus att då hade ju nästan hela dagen gått med :)
Över tid blev det varje dag men det är i alla fall tur man gillar det man gör för annars hade jag inte gått med på det alls!

Så mycket som jag har lärt mig under denna praktik har jag nog inte lärt mig på hela skoltiden på högskolan, vilket är väldigt bra enligt mig.. Det gör mycket vilken firma man kommer till och vilka som jobbar där. Har verkligen hamnat med rätt personer och på rätt jobb, är super nöjd dem verkar även nöjda med mig.

Nu ska jag ta och göra lite nytta och njuta av att det är helg!

Over and Out!

// Angelica

20 års firande

Min 20års fest som jag hade ihelgen kunde inte bli mycket bättre än vad den var.
Kvällen började med att gästerna skulle komma runt 18.
Medans man väntade in alla så blev de att snacka och dricka lite och sen blev de att hugga in och käka lite, jag bjöd på smörgåstårta, vilket var väldigt uppskattat. Efter det så forsatte kvällen med lite lekar, dem lekarna vi hade var bland annat charader tror ja de är. Det går ut på att man får en lapp där det står något på som man sedan ska rita så att dem i sitt lag ska kunna gissa vad det är och sedan forsatte vi med att man skulle skära ut en chockladkaka och det var inte det lättaste för man skulle ha vantar,hatt och halsduk på sig. Man fick hålla på så länge som man kunde men bara tills någon fick en 6 för så fick man byta och ta av sig allt och ge det till nästa. Men lekandet var inte slut där,vi forsatte med att spela "jag har aldrig" och det gick super bra och det roligaste var att det bara var tjejer för sedan när killarna kom så körde vi det igen och det var absolut inte lika roligt, men det gjorde nog mycket för att ingen av dem fattade vad det gick ut på haha. Efter det forsatte kvällen med mycket snack och skratt.
Jag hade i alla fall en väldigt bra och rolig födelsedags firande och det tackar jag mina älskade vänner för!

Här kommer lite bilder  =)


Vart tar tiden vägen?

Undrar verkligen vart tiden tar vägen för känns inte som jag hinner med något usch!
Vill tvätta,städa och fixa fint i lägenheten men inget av de går något vidare bra!
Men idag har jag i alla fall tvättat två tvättar, riktigt skönt och sen i morgon måste jag verkligen damsuga och damma lite.
Plus att jag ska klippa mig i morgon klockan 18, äntligen och efter det blir de att åka upp och köpa allt som behövs till min första smörgåstårta i morgon som jag ska ha på lördag.

Har även börjat min praktik och denna gång hamnade jag verkligen på en toppen firma!
Hamnade på kylteknik kalmar AB heter företaget och dem är grymt trevliga! Bara under dessa fyra dagar har jag lärt mig massor. Trodde aldrig att jag skulle tycka att det var kul att hålla på med kyla, men nu tycker jag faktiskt de. Det roliga är även att jag kan använda mina kunskaper om elen samtidigt som jag lär mig om kyla!
Så nu är de bara 3 veckor kvar på måndag, lite trist att denna vecka har gått fort men samtidigt har jag lärt mig en hel del =)

Juste glömde ju säga de att jag har färgat håret vet inte riktigt om jag är nöjd med det eller inte. Är inte riktigt van vid denna färg men de kommer väl bli bra till slut hoppas jag. Tyvärr kommer de ingen bild på hur de ser ut för de kommer till nästa vecka eller till helgen.!

Nej nu blir de att lägga sig i sängen och kolla på tv ett tag innan man ska sova. Jag själv tycker också att det är väldigt tråkigt att jag inte har haft tid att skriva något här på ett tag..

Over and Out!

RSS 2.0